Make your own free website on Tripod.com

13. Sadleback

Koti ] Ylös ] Harlekiini peippo ] Kanarialinnun historia ja lajiesittely ] Kultatiikeripeippo ] Helmi-seeprapeippo ] Vahanokka - St Helen Waxbill ] Undulaatit ] Undulaatin kasvatus.. ]


Home
Undulaatit
Kanariat
Kultatiikeripeippo
Helmiseeprapeippo
Vahanokka
Harlekiinipeippo

 13. Saddleback undulaatti

( resessiivinen )
Tämä mutaatio syntyi Australiassa Les and Brian Ryan lintutarhassa vuona 1975, eli tämä mutaatio on vielä hyvin nuori. Emolinnut olivat tavallisia taivaansinisiä ”normaalilintuja”.
Jo pesässä kasvattajat huomasivat, että yksi poikanen oli opaali, mikä tavallisesti olisi mahdotonta. Kun lintu kasvoi, kasvattajat huomasivat, että selkäkuvio oli ihan samannäköinen kuin opaalilla, mutta siiven kuvio oli taas kuin normaalilinnuilla. Eli valkoreunaisesta sinisestä linnusta oli kysymys.
Ja nämä ovat sitten tämän aivan eri mutaation tunnuspiirteet. Saddlebackilla ei ole geneettisesti mitään tekemistä opaalin kanssa, se on syntynyt aivan erillisenä mutaationa.
Tunnuspiirteitä: 
Selkäkuvio on samanlainen kuin opaali - undulaateilla, mutta höyhenkuvio on sama kuin normaaleilla linnuilla, mutta ei kuitenkaan niin musta enemminkin tummanharmaahko. 
Saddlebackin tuomaa mahdollisuutta, muiden mutaatioiden kehittämiseen, ei vielä oikein tiedetä.
Nykyisin kasvatetaan saddlebackejä pääasiassa keltaisina tai valkoisina. Silloin ei ole erillistä naamioväriä olemassa ja koko lintu on vain tietyn värinen,  vain siis siivet ovat kuvioidut, mutta myös siniset ja vihreät saddlebackit ovat harvalukuisina olemassa.